16/5/09

Τροχαίο είχε ο Αστ. Διευθυντής Ηλείας...

...Τροχαίο ευτυχώς όχι πολύ σοβαρό, είχε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Μπάστας, και του εύχομαι περαστικά.
Το τροχαίο συνέβη στην διασταύρωση Αντραβίδας - Τραγανού, στην Ε.Ο. Πύργου - Πατρών, καθώς του πετάχτηκε αυτοκίνητο και επήλθε πλαγιομετωπική σύγκρουση.
Είπαμε ευτυχώς όχι σοβαρό, ειπαμε περαστικά στον άνθρωπο που τραυματίστηκε, αλλά ερωτώ:
με πόσο πήγαινε; Τηρούσε το όριο ταχύτητας;
Γιατί αν το τηρούσε στην συγκεκριμένη διασταύρωση που νομίζω ότι είναι 60, θα είχε προλάβει να αντιδράσει. Από τα 60 χλμ/ώρα η απόσταση ακινητοποίησης του αυτοκινήτου είναι πολύ μικρή και ειδικά όταν έχει ABS που το αυτοκίνητο φρενάρει σωστά ακόμα και όταν ο οδηγός βρίσκεται υπό πανικό, η απόσταση ελαχιστοποιείτα... Στην περίπτωση του Xsara της αστυνομίας, μαζί με έναν τυπικό χρόνο αντίδρασης ενός μέσου οδηγού 1,5 second από τα 60 km η απόσταση φρεναρίσματος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 60 μέτρα.
(Στα 60 χλμ/ώρα το 1,5 δευτερόλεπτο μεταφράζεται σε 25 περίπου μέτρα).
Ερωτώ λοιπόν: με πόσα πήγαινε ο κ. Διευθυντής; Μήπως είχε παραβεί το όριο; Στα πόσα μέτρα του πετάχτηκε ο οδηγός του κ. Διευθυντή; Αν ήταν κάτω από 60 μέτρα πώς ο οδηγός βγήκε, δεν τον είχε δει;;;
Μήπως ο οδηγός βγήκε εκτιμώντας λάθος την υπερβολική ταχύτητα του κ. Διευθυντή;
Γιατί όπως μας λένε και οι φίλοι μας οι Τροχαίοι που μας γράφουν συνέχεια όταν πάμε με 100-110, αυτός ο δρόμος είναι ασφαλής μόνο αν ακολουθείς τα όρια ταχύτητας δηλαδή στις διασταυρώσεις να πηγαίνεις με 60.
Τρέχατε κ. Διευθυντά. Καλή ανάρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: