23/7/09

Προστασία από τα spam email!

Χμ...Μια ενδιαφέρουσα πρόταση διάβασα σήμερα το πρωί στο blog datalibrary.wordpress.com.
Η φιλοσοφία γνωστή, να μην δίνουμε το email μας δεξιά αριστερά.
Ναι, αλλά πόσες φορές χρειάστηκε να το δώσουμε για να μπούμε σε κάποιο forum, ή για να κατεβάσουμε ένα λογισμικό που απαιτούσε εγγραφή;...Στην συνέχεια βέβαια αρχίζουν να έρχονται τα spam, ενώ η διεύθυνσή μας έχει μοιραστεί και σε άλλους και τα spam γίνονται όλο και περισσότερα.
Την απάντηση δίνουν κάποιες ιστοσελίδες που σου δημιουργούν ένα προσωρινό email. Φτιάχνεις το προσωρινό email σου, μπαίνεις, γράφεσαι, κατεβάζεις το λογισμικό που θέλεις ή κάνεις τέλος πάντων την χρήση που επιθυμείς και τέλος.
Μετά από λίγο ο λογαριασμός διαγράφεται και οι spammers ας στέλνουν μηνύματα στον βρόντο!

Κάποιες από τις ιστοσελίδες που παρέχουν αυτή την υπηρεσία:

http://www.yopmail.com/en/

http://www.mailinator.com/

http://www.gishpuppy.com/

http://www.guerrillamail.com/

http://www.mintemail.com/

http://spambox.us/

Βέβαια, μπορούμε να φτιάξουμε και έναν μόνιμο δεύτερο λογαριασμό σε κάποια γνωστή υπηρεσία, ειδικά για αυτό τον σκοπό. Όμως αν ήδη έχουμε λογαριασμό κάπου, τις περισσότερες φορές το να φτιάξουμε δεύτερο λογαριασμό στον ίδιο παροχέα αποτελεί παραβίαση των όρων χρήσης - ξέχωρα που πολλές φορές σε αυτούς τους "ειδικών αποστολών" λογαριασμούς, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το χρήσιμο email πχ επιβεβαίωσης εγγραφής, που ψάχνεις εκείνη την ώρα!

Μια δοκιμή των παραπάνω υπηρεσιών, θα σας πείσει!




1 σχόλιο:

Sotirios Priftis είπε...

Ένα μέτρο για να προστατέψουμε εν μέρει τους φίλους μας είναι αν πάρουμε κάποιο ενδιαφέρον μαιλ από αυτούς και θέλουμε να το προωθήσουμε σε άλλους, καταρχήν να σβήνουμε το εμαιλ του από το κείμενο προώθησης και δεύτερον να βάζουμε τις διευθύνσεις προς τις οποίες θέλουμε να προωθήσουμε το μαιλ στο πεδίο Bcc