13/2/09

Όχι στην δημιουργία υπερκαταστήματος στην είσοδο του Πύργου!


Αφορμή για αυτήν την τοποθέτηση, αποτέλεσε το σχόλιο του φίλου μου του Φώτη, στην ιστοσελίδα www.paniliakos.net.
Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε την έντονη -αν και αργοπορημένη- αντίδραση δήμου, ΤΕΕ, Εμπορικού Συλλόγου και φορέων.
Αν και γενικά είμαι υπερ της δημιουργίας ενός πολυκαταστήματος που μάλλον θα προσγειώσει παρά θα απειλείσει την αγορά του Πύργου, η αντίδραση για την συγκεκριμένη έκταση είναι στην σωστή κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, παραθέτω αυτό που έγραψα και στο forum του paniliakos.net:

Aυτός ο χώρος είναι χώρος που θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης του τόπου και πιο συγκεκριμένα της πόλης του Πύργου και ανάπτυξη επουδενί δεν είναι η δημιουργία εμπορικού κέντρου, στο συγκεκριμένο σημείο.
Το τι αναπτυξιακά έργα μπορούν να γίνουν δεν θα το πω εγώ - προτάσεις μπορούν να υπάρξουν πολλές - το ότι όμως ο δήμος σίγουρα δεν μπορεί να υλοποιήσει κάτι τώρα δεν σημαίνει ότι θα κάτσει και θα βάλει υποθήκη στους μεγαλοκατασκευαστές και τους μεγαλοϋπερκαταστηματάρχες, το μέλλον της πόλης μας.
Θα πρότεινα μάλιστα το κατάστημα να γίνει σε κάποια υποβαθμισμένη περιοχή της πόλης, και μάλιστα να δώσει κίνητρα για αυτό τον σκοπό ο δήμος (πχ χάρισμα των δημοτικών τελών του καταστήματος), ώστε να αναπτυχθεί οικονομική δραστηριότητα και να αναπτυχθεί ο κοινωνικός ιστός της περιοχής αυτής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: