26/2/09

Στείλτε "ΟΧΙ" στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι!


Είχα υποσχεθεί να επιστρέψω με μια δημοσίευση για την "Ενεργειακή Επανάσταση", την οποία σαν Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ υποστηρίζω και θεωρώ ότι πράγματι προσφέρει λύσεις και είναι η μόνη οδός, ωστόσο η επικαιρότητα τρέχει!
Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να ασχοληθεί με τα μεταλλαγμένα προϊόντα στην Ευρώπη και ειδικότερα, να επιτρέψει την χρήση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού ΜΟΝ810 (της γνωστής για τα σκάνδαλα και την διαπλοκή, Monsanto Company) που μέχρι πρότινος απαγορευόταν.
Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει τις χώρες Ελλάδα, Γαλλία, Αυστρία και Ουγγαρία που έχουν νομοθετήσει περιορίζοντας την χρήση μεταλλαγμένων, να άρουν την απαγόρευση.
"Τώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβητεί το δικαίωμα των τεσσάρων χωρών να προστατεύουν τη βιοπικοιλότητα, την υγεία των πολιτών και τη γεωργία τους και τους ζητά να άρουν τις εθνικές απαγορεύσεις τους .
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι χώρες που προωθούν τα μεταλλαγμένα πρέπει να δώσουν προσοχή στις ενδείξεις των επιστημόνων και να σεβαστούν την επιθυμία των καταναλωτών και όχι να υποστηρίζουν τα συμφέροντα των λίγων πολυεθνικών εταιρειών που ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και τον έλεγχο της διατροφικής αλυσίδας."

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Να στείλουμε επιστολές διαμαρτυρίας, μαζικά, στις πρεσβείες των 10 χωρών που θα αποφασίσουν για την χρήση του προϊόντος στην Ευρώπη.
Έχει πετύχει στο παρελθόν, θα πετύχει και τώρα, αρκεί η φωνή όλων μας να είναι ηχηρή!
Υπογράψτε την επιστολή που στέλνει η Greenpeace, συμπληρώνωντας τα στοιχεία σας στο site της και στέλνονταις και εσείς ένα email! Μπείτε στο παρακάτω link:
http://www.greenpeace.org/greece/news/no-to-gmo

Δεν υπάρχουν σχόλια: