10/3/09

Δυνατότητα απενεργοποίησης του Internet Explorer στα νέα Windows


Υποχώρησε τελικά η Microsoft, μπροστά στην πιθανότητα να καταδικαστεί εκ νέου από την Ε.Ε. για αθέμιτο ανταγωνισμό, προσθέτωντας τελικά την δυνατότητα στους χρήστες των Windows 7 να απενεργοποιήσουν τον Internet Explorer από το λειτουργικό τους.
Ο Internet Explorer της εταιρείας είναι ο δημοφιλέστερος αυτή την στιγμή browser, όμως οι ανταγωνίστριες εταιρείες παραπονιούνται (όχι άδικα) ότι αυτό συμβαίνει καθώς η Microsoft, εκμεταλλευόμενη την μονοπωλιακή της θέση στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για οικιακούς χρήστες, τον παρέχει ενσωματωμένο και μάλιστα ως αναπόσπαστο κομμάτι του λειτουργικού.
Η νέα δυνατότητα πάντως δεν θα απεγκαθιστά εντελώς τον I.Explorer (καθώς και άλλα προγράμματα, λχ Media Player) καθώς η Microsoft ισχυρίζεται ότι τμήματα του κώδικά του είναι απαραίτητα για την λειτουργία άλλων προγραμμάτων του λειτουργικού συστήματος και προφανώς αναφέρεται στον Windows Explorer, ο οποίος είναι ένα shell που μοιράζεται λίγο πολύ δυνατότητες με τον Internet Explorer.

Ο ΙΕ κατείχε τον Ιανουάριο το 67,5% της αγοράς των browser, δείχνουν στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Net Application τα οποία μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Firefox στη δεύτερη θέση με μερίδιο 21,53%, το Safari της Apple τρίτο με 8.29% και το Chrome της Google τέταρτο με 1,12%.

Τα Windows 7 αναμένονται στα τέλη του 2009 ή, το πιθανότερο, στις αρχές του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: