3/5/09

Ένα Download Center, εύκολα και γρήγορα!

Ούτε Linux, ούτε τίποτα! Πήρα το παλιό PC όπως ήταν, και του έτρεξα το μTorrent (ή αλλιώς utorrent, ελάτε τώρα). Το επόμενο βήμα η ρύθμιση του Web UI του μTorrent, που θα την βρείτε πολύ εύκολα μέσα στο μενού των ρυθμίσεων!
http://img.technospot.net/utorrent_web_ui.jpg
Από εκεί και πέρα, εισάγω την ip του download center pc με την πόρτα που έχω ανοιχτή σε οποιονδήποτε browser, και το πρόγραμμα λειτουργεί σαν server σερβίροντας ένα πολύ όμορφο γραφικό περιβάλλον όπου δεν λείπει σχεδόν τίποτα, από το κανονικό πρόγραμμα που θα έτρεχα στον υπολογιστή μου.
µTorrent web UI
Τώρα τα torrents που θέλω να κατεβάσω τα κατεβάζω από εκεί και τα αφήνω να ανεβαίνουν μοιράζοντάς τα και στον υπόλοιπο κόσμο! Ξέχωρα που, με την δυναμική dns, μπορώ να προσθέσω ένα torrent πχ το νέο επεισόδιο του Lost ενώ είμαι στο γραφείο, και να έχει κατέβει έτοιμο να το δω όταν γυρίσω στο σπίτι!
Στα πρόσθετα είναι η λειτουργία και ως file server αφού ο φάκελος των κατεβαζόμενων torrents είναι κοινόχρηστος... βλέπω τις ταινίες άψογα, και ασύρματα (σε ταινία ανάλυσης 720p κανένα πρόβλημα!).
Επόμενο βήμα τώρα η αύξηση της χωρητικότητας του download center, καθώς ο σκληρός του είναι πολύ μικρός για την δουλειά που θέλει να κάνει: ένας 40ρης που μου παραχώρησε ευγενικά ο Κάνελ!

Αν και για να λειτουργήσει ο download center δεν χρειάζεται πρακτικά καμία παρέμβαση από κοντά καθώς είναι κυριολεκτικά server, ενίοτε θα χρησιμοποιείται και για διασκέδαση: έχει μια πολύ καλή audigy με ένα απλό αλλά καλό συνολάκι 6 ηχείων Logitech, κρίμα να πάνε χαμένα!
Επομένως, μέχρι να συνδέσω στην τηλεόραση κάποιο home theater pc που θα του μοιράζει τα κατεβασμένα torrents το μηχανάκι, θα βλέπουμε εκεί κανένα Lost και καμια ταινιούλα - κρίμα που δεν σηκώνει τις 720p ο καημένος ο P-III μου!
Αργότερα θα φύγουν όλα, θα φύγει και η οθόνη και θα μείνει μόνο το κουτί να μοιράζει αρχεία.

Σύνθεση:
P-III 866 MHz
256 MB RAM
Nvidia GeForce 4 MX 64 MB
40 GB HDD που σκοπεύω να αντικαταστήσω με κάτι πολύ μεγαλύτερο, πάνω σε SATA Controller που θα μπεί στο μηχάνημα...
PCI Wireless LAN Card (το μηχάνημα συνδέεται με router στο διπλανό δωμάτιο ασύρματα, αν και το σκοπιμότερο είναι να γίνει κάποια στιγμή ενσύρματη η σύνδεση και να διαμοιράζονται τα αρχεία με gigabit ethernet)...

Windows XP Professional SP3
uTorrent
VLC

1 σχόλιο:

Kanel-G είπε...

Ο 40 gb δεν ήταν τίποτα μπροστά στο software,στις ταινίες/σειρές και μουσική που μου έχεις δώσει...άσε που δεν θα τα χώραγε.